Beschermd Wonen Plus; Wat is BW+?

BW+ is een maatschappelijke maatwerkvoorziening voor mensen die uit behandeling komen of anderszins ondersteuning nodig hebben om hun maatschappelijke leven weer op te bouwen én geen woning hebben of niet in staat zijn om zelfstandig een huishouden te voeren. Intensieve begeleiding om de cliënt te leren omgaan met de gevolgen van zijn of haar stoornis. Cliënten leren zelfredzaam te zijn, worden steeds verder losgelaten om zo zelfstandig mogelijk te zijn in hun leven. 

Waar?

Op een locatie in de binnenstad van Delft is deze woonvoorziening ingericht. Acht wooneenheden met gezamenlijke sanitaire voorzieningen keuken en een kantoor voor begeleiding. Daarnaast zijn er nog een aantal eengezinswoningen om mensen te huisvesten.

Toeleiding

Om voor BW+ in aanmerking te komen, moet een cliënt een indicatie hebben van de gemeente (vaak op verwijzing van een behandelaar) en de motivatie om zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Na een traject van maximaal twee jaar is de cliënt klaar om uit te stromen naar een reguliere RIBW of een zelfstandige woning.

Meer weten over BW+? Neem contact op met Yilmaz Sunbul, zorgcoördinator, via 06 - 8380 1860. 

Locaties & telefoonnummers

Hier vindt u alle informatie over onze locaties.  

 

 

DOEL Preventie

Hier kunt u terecht als u op zoek bent naar preventieve trainingen en workshops.

 

 

GIDS GGZ Info

Hier vindt u meer informatie als u vragen heeft over de geestelijke gezondheidszorg.