Ik wil graag actief zijn

DOEL heeft veel mogelijkheden om actief te zijn. In ons activiteitenaanbod vindt u onze bestaande activiteiten. Heeft u zelf een goed idee voor een activiteit die wij nog niet organiseren? Neem dan contact op met één van de begeleiders op de locatie van uw voorkeur en bespreek daar de mogelijkheden.

Als u gebruik wilt maken van het aanbod van DOEL, is er een aantal manieren om dat te doen.

  • U bent onder behandeling bij GGZ Delfland. De ITB is dan onderdeel van uw behandelprogramma en de trajectbegeleiders verwijzen u door naar de activiteit die het beste bij u en uw situatie past.
  • U hebt geen behandelaar, maar wel een diagnose. Voor extra hulp kunt u een beroep doen om de gemeente, via het WMO loket. Als u daarvoor in aanmerking komt krijgt u een indicatie begeleiding groep en kunt u daarmee samen met een trajectbegeleider op zoek naar de voor u geschikte activiteit.
  • U krijgt geen indicatie, heeft (nog) geen uitzicht op vrijwilligerswerk of betaalde arbeidsplaats en wilt toch aan de slag. Dan kunt u contact opnemen met het aanmeldpunt van Lekker Bezig. De medewerkers hier helpen u op weg naar een activiteit bij DOEL of één van de partners (Stichting Stunt en Firma van Buiten) om hier lekker aan de slag te gaan.

Programma DOEL: u zit in een uitkeringssituatie en uw consulent verwijst u naar Programma DOEL. De trajectbegeleiders van Programma DOEL verkennen samen met u uw huidige situatie en maken een plan van aanpak om een aantal zaken op te lossen. Dat kunnen financiële, huisvestings-, zorg, opleiding of werk gerelateerde zaken zijn. Dagbesteding kan dan ook een mogelijkheid zijn.

U heeft geen indicatie, maar voelt zich wel thuis bij onze doelgroep. Dan kunt u gebruik maken van onze inlooplocaties. Hier kunt u vrijblijvend een kopje koffie drinken, kranten lezen, een praatje maken, lunchen enz.

Voor meer informatie kunt u een mail met contact gegevens en uw vraag sturen naar aanmeldingDOEL@ggz-delfland.nl.

Locaties & telefoonnummers

Hier vindt u alle informatie over onze locaties.  

 

 

DOEL Preventie

Hier kunt u terecht als u op zoek bent naar preventieve trainingen en workshops.

 

 

GIDS GGZ Info

Hier vindt u meer informatie als u vragen heeft over de geestelijke gezondheidszorg.