Jeugd

Kinderen zijn eenvoudig te beïnvloeden door hun omgeving. Als ze door omstandigheden beperkte sociale vaardigheden hebben ontwikkeld, kunnen ze soms minder goed met zichzelf, anderen en lastige situaties omgaan. DOEL Preventie leert kinderen vaardigheden die hen helpen zelfvertrouwen op te bouwen en weerbaarder te worden. Op speelse wijze leren zij omgaan met en zich voor te bereiden op moeilijke situaties. 

In de trainingen

- werken kinderen aan hun lichaamshouding

- leren ze gevoelens herkennen en uiten

- leren ze 'helpende' gedachten

- krijgen ze inzicht in hun gedrag en

- leren ze omgaan met anderen en lastige situaties.

 

DOEL Preventie besteedt in de trainingen aandacht aan de individuele leerdoelen van de kinderen en betrekt de ouders door voorlichting te geven over de training, de kinderen thuis met de ouders te laten oefenen en adviesgesprekken te houden. De trainingen worden gegeven door ervaren trainers die een veilige leeromgeving creëren en aandacht hebben voor het kind en wat hij/zij nodig heeft om weerbaarder te worden.

 

Als u uw kind of uzelf wilt aanmelden voor een training, stuur dan een mail naar het secretariaat van DOEL Preventie: doelpreventie@ggz-delfland.nl U kunt ook het digitale aanmeldformulier opsturen naar DOEL Preventie, Sint Jorisweg 2, 2612 GA Delft.

Ons aanbod voor jeugd

Emotie-regulatietraining: Als je het moeilijk vindt om met je gevoelens om te gaan, is deze training geschikt voor jou.

Plezier op school: voor kinderen die gaan starten in de brugklas en op de basisschool moeite hebben gehad met sociale contacten.

KOPP: 8-12 en 12-16 jaar: voor kinderen die opgroeien met ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek

Weerbaarheidstraining: sommige kinderen vinden het moeilijk om op de juiste manier 'gezien' te worden. Voor hen is deze training.

Faalangsttraining: goed je best doen is belangrijk, maar voor sommige kinderen is de druk om te presteren zo groot, dat ze lichamelijke klachten laten zien of onder hun niveau presteren. Voor hen deze training.

 

Contact

Het team is telefonisch bereikbaar op nummer 015 - 260 7447, e-mail doelpreventie@ggz-delfland.nl 

Als DOEL Preventie u niet verder kan helpen, wordt u doorverwezen naar de juiste afdeling binnen GGZ Delfland.

 

Locaties & telefoonnummers

Hier vindt u alle informatie over onze locaties.  

 

 

DOEL Preventie

Hier kunt u terecht als u op zoek bent naar preventieve trainingen en workshops.

 

 

GIDS GGZ Info

Hier vindt u meer informatie als u vragen heeft over de geestelijke gezondheidszorg.