Werken bij GIDS info

Het kantoor van Gids is gelegen aan de Van Bleyswijckstraat 91 in Delft. Vanuit deze locatie worden de werkzaamheden van Gids aangestuurd en gecoördineerd. Het medewerkers team bestaat volledig uit ervarings-deskundigen die worden ondersteund door een vakkracht vanuit Doel.

De werkzaamheden bij Gids zijn zeer divers en uitdagend. Gids medewerkers houden zich vooral bezig met voorlichting en informatie verstrekking over de GGZ in de volle breedte.

Keukentafelgesprekken

Je begeleid cliënten bij de keukentafelgesprekken waarbij er om ondersteuning en hulp wordt gevraagd. De cliënt behoudt de regie altijd zelf. Je fungeert als vraagbaak, informatiepunt en ondersteuner.

Voorlichting

Je verstrekt informatie en kennis over de GGZ, je eigen ziektebeeld en/of stoornis. Vanuit je eigen ervaring draag je bij tot verdere acceptatie van psychische problemen en je zet je in om stigma tegen te gaan. De voorlichtingen vinden plaats op het Joris terrein maar ook scholen en instanties in de regio worden bezocht. Door je verhaal te delen krijgen mensen een heel andere kijk op de psychiatrie en psychische problemen.

Informatieloket

Dagelijks is het Gids kantoor open en kunnen er mensen bellen. Als medewerker van het kantoor sta je mensen te woord en helpt ze met hun vragen. Daarbij helpt je eigen ervaring je bij het verder helpen van deze mensen. Bij vragen waarin Gids niet kan helpen wordt er doorverwezen naar lokale, regionale en landelijke belangen- of hulpverlenende instanties.

Trainer/cursusleider

Twee medewerkers van Gids geven trainingen. De training ‘Vertel je eigen verhaal’ is een eerste stap om je eigen herstel goed in kaart te brengen. Je leert hierbij je eigen verhaal op te schrijven, belangrijke ‘herstel’ momenten in kaart te brengen en je eigen verhaal te presenteren voor een groep. De training ‘Ervaringsdeskundig consulent’ gaat in op alle aspecten waar een ervaringsdeskundige in de dagelijkse praktijk tegenaan kan lopen. Goede kennis van de sociale kaart, een breed spectrum aan gast docenten, een keur aan technieken om gesprekken te voeren en te leiden vormen een goede basis om je verder te gaan specialiseren als ervaringsdeskundige.
Voor deze cursussen zoekt Gids nog een aantal assistenten.

Werken bij Gids is een nieuwe stap in je leven waarbij je je eigen beperking omzet in kracht. Jij geeft je nieuwe eigen leven verder vorm en inhoud. Medewerkers van Gids krijgen natuurlijk de mogelijkheid om met behulp van zowel interne als externe trainingen hun kennis te verrijken en verruimen. Het overgrote deel van deze cursussen is gratis en er is een regeling voor gemaakte onkosten zoals reizen.

Ben je geïnteresseerd in werken bij Gids?

Wacht dan niet om contact met ons op te nemen:

Gids GGZ Info
Van Bleyswijckstraat 91
2613 RR  Delft

015 – 260 75 24
info@gidsggz.info

Locaties & telefoonnummers

Hier vindt u alle informatie over onze locaties.  

 

 

DOEL Preventie

Hier kunt u terecht als u op zoek bent naar preventieve trainingen en workshops.

 

 

GIDS GGZ Info

Hier vindt u meer informatie als u vragen heeft over de geestelijke gezondheidszorg.